Kako izbrati črpalko za gnojevko?

- 2021-09-12-

Izbira tipa črpalke Obstaja veliko vrst črpalkcentrifugalne črpalke za gnojevko. Glede na naravo gnojevke je treba izbrati različne vrste črpalk. Nizko abrazivno gnojevko z masno koncentracijo manj kot 30 % lahko izberete kot črpalko tipa L; lahko uporabite črpalke z visoko koncentracijo in močno abrazivno gnojevko. Izberite črpalko tipa AH; ko se nivo tekočine močno spremeni in morate delati pod tekočino, izberite črpalko tipa SP (SPR), KZJL. Ko je potrebna dostava z visokim dvigom. Izberite črpalke ZGB, KZJ ali HH.

Izbira parametrov delovanja Po določitvi tipa črpalke sta višina in pretok osnova za izbiro velikosti črpalke in ali je priključena zaporedno. Za transport visoko koncentracijske in močne abrazivne brozge se največje število vrtljajev črpalke nmax (največje število vrtljajev v krivulji zmogljivosti) običajno ne uporablja, zato je bolj primerno izbrati število vrtljajev približno 3/4nmax. Ko je izbrana črpalka pri 3/4 nmax, je pretok ustrezen, vendar višine ni mogoče doseči, zato je mogoče uporabiti več zaporednih črpalk. Pri črpalkah Warman je treba omejiti tudi obseg pretoka različnih gnojevk; za visoko koncentracijo in močno abrazivno blato je treba pretok izbrati v območju 40-80 % pretoka, ki ustreza najvišji učinkovitosti črpalke; za gnojevko z nizko koncentracijo, je treba pretok izbrati v območju 40% -100% pretoka, ki ustreza najvišji učinkovitosti črpalke. Na splošno ni izbran v območju od 100 % do 120 % najvišje učinkovitosti, ki ustreza stopnji pretoka.

Izbranočrpalka za gnojevkomora zagotavljati dobro stabilnost delovanja ter varno in zanesljivo delovanje. Zato mora izbrana črpalka izbrati zmogljivost, ki ustreza kratkemu delu krivulje po določeni točki na krivulji pretoka in višine. Če je sprememba pretoka velika in je sprememba višine ali tlaka pri uporabi majhna, je treba izbrati krivuljo strmega padca; če se zahteva, da je sprememba v višini ali nagibu velika, vendar je sprememba pretoka majhna, je treba izbrati krivuljo strmega padca. Črpalka ima boljšo protikavitacijsko učinkovitost.

Izbira tipa tesnila gredi Črpalke za gnojevko večinoma vključujejo tesnila tesnil, tesnila pomožnega rotorja in mehanska tesnila. Tesnilo pomožnega rotorja se običajno uporablja pri obratnem namakanju. Zgornji cevni tlak mora biti manjši od 10 % izstopnega tlaka črpalke. Ta vrsta tesnila gredi ne dodaja vode v tesnilo gredi, vendar pomožno tesnilo rotorja zmanjša porabo energije, običajno približno 5 % nazivne moči. Tesnilo tesnila mora dodati vodo za tesnilo gredi in zagotoviti zadosten vodni tlak in prostornino vode. Vodni tlak tesnila gredi je enak izstopnemu tlaku črpalke plus 35Kpa. Mehansko tesnilo mora dodati vodo za tesnilo gredi, z dobrim tesnilnim delovanjem in brez puščanja.


Želite dobiti več informacij o črpalki ali potrebujete našečrpalka za gnojevko, vas prosimo, da se obrnete na našega profesionalnega inženirja spodaj, zagotovili bomo najboljše rešitve ~!
Telefon/WA: +86 150 7520 7025
Elektronski naslov: Leo@deponpump.com