Kako rešiti te tri težave s črpalko za gnojevko

- 2021-07-24-

Črpalka za gnojevko je običajen stroj, ki uporablja centrifugalno silo za povečanje energije trdnih in tekočih mešanih medijev. Uporablja se predvsem v rudarstvu, metalurgiji, gradbeništvu in drugih področjih. Kot običajno in praktično pomožno orodje imajo črpalke za gnojevko tri pogoste težave med uporabo, to je nestabilnost pretoka, kavitacija in okvara tesnil, kar bo vodilo do puščanja črpalk za gnojevko. Kako potem rešujete takšne težave?

â… .Kako rešiti nestabilen tokčrpalka za gnojevko?
Vzroki za nestabilen pretokčrpalka za gnojevkoso približno takole:
1. Sesalna cev ali spodnji ventil pušča ali je dovod vode blokiran, kar je pogost vzrok nezadostnega pretoka. Potrebno je preveriti vir puščanja zraka iz sesalne cevi in ​​spodnjega ventila ter ga pravočasno zapreti oziroma očistiti blato ali zamašitev na dovodu vode.
2. Če je napetost prenizka, se bo hitrost črpalke za gnojevko zmanjšala, kar bo povzročilo nezadostni pretok črpalke za gnojevko. V tem času je treba pravočasno preveriti in prilagoditi napajalno napetost.
3. Če pride do puščanja zraka v cevovodu ali je zrak v telesu črpalke, se lahko zrak v cevovodu pravočasno izprazni.
4. Huda obraba tesnilnega obroča ali rotorja bo povzročila tudi nestabilnost pretoka črpalke za gnojevko. Močno obrabljen tesnilni obroč in rotor je treba pravočasno preveriti in zamenjati.
5. Globina spodnjega ventila je nezadostna, kar povzroči vstop zraka pri črpanju. Globino spodnjega ventila je treba prilagoditi glede na sesalni hod črpalke za gnojevko


â…¡.Kako rešiti pojav kavitaciječrpalka za gnojevko?

Pri določeni temperaturi, ko tlak tekočine pade pod nasičen tlak, bo povzročilo vrelo uparjanje. To je značilnost same tekočine. Pri določeni temperaturi je nasičen tlak konstanten in se z naraščanjem temperature povečuje.
Pri centrifugalnih črpalkah, kot so črpalke za gnojevko, se lahko tlak v sesalni odprtini zmanjša, da se tekočina sesa v črpalko. Ko je tlak v sesalni odprtini nižji od tlaka nasičenega zraka, ki ustreza temperaturi vode, bo izsesana tekočina podvržena reakciji izhlapevanja. Mehurčki, ki nastanejo z uplinjanjem, se zbližajo pri najnižjem tlačnem položaju v črpalki za gnojevko, to je na zadnji strani rezila nad vstopom v rotor. Ko okoliška tekočina teče navzven, bo udarec tekočine povzročil hrup in vibracije. Če se to zgodi, bo rotor erodiran. poškodbe.

Na splošno so ukrepi za reševanje pojava kavitacije:
1. Nadzirajte površinski tlak sesalne tekočine, da preprečite, da bi bil površinski tlak tekočine prenizek.
2. Nadzirajte pretok sesalne odprtine, da bo črpalka za gnojevko delovala pod določenim volumnom utripanja.
3. Ustrezno zmanjšajte vgradno višino črpalke za gnojevko.
4. Sesalni ventil je dovolj odprt in filtrsko sito je treba pogosto čistiti.
â…¢.Kako rešiti neuspehčrpalka za gnojevkopečat?
V različnih fazah delovanja so razlogi za okvaročrpalka za gnojevkotesnila so različni, nato pa jih bomo analizirali enega za drugim.

1. Med postopkom montaže je črpalka za gnojevko puščala
Črpalka za gnojevko je nagnjena k težavam med postopkom namestitve. Na splošno je treba s preskusom statičnega tlaka opazovati, ali črpalka za gnojevko pušča. Kadar je puščanje majhno, pride do težave s premikajočim se obročem ali statičnim tesnilnim obročem v majhnem pomiku. Če je puščanje veliko, gre za težave z dinamičnimi in statičnimi tornimi pari obročev. Puščajoči medij se razprši vzdolž aksialne smeri, kar je večinoma problem gibljivega obročnega tesnila. Če se medij, ki pušča, razprši okoli ali pušča iz priključka za vodno hlajenje, ima večina statičnih obročastih tesnil težave. V tem času morate skrbno opazovati in ugotoviti težavo ter pravočasno nadaljevati. prilagoditi.

2. Puščanje med preskusnim delovanjem črpalke za gnojevko
Po statičnem tlačnem preskusu je vzrok puščanja črpalke za gnojevko na splošno poškodba dinamičnih in statičnih obročnih tornih parov. Razlogov za ta pojav je več, na splošno: aksialna sila, ki jo povzročajo nenormalni pojavi, kot so kavitacija, evakuacija, zadrževalni tlak, prekomerna kompresija pri namestitvi tesnila, pretesno ali preveč ohlapno premikajoča se ali statična obročna tesnila, v delovnem mediju so delci vstop v torni par in drugi razlogi. Glavna rešitev je ponovno razstaviti in zamenjati tesnilo.

3. Nenadno puščanje med normalnim delovanjemčrpalka za gnojevko
V tem primeru jih je nekaj posledica normalne obrabe ali življenjske dobe črpalke za gnojevko, večina pa jih je posledica sprememb delovnih pogojev ali nepravilnega delovanja in vzdrževanja. Glavni razlogi so: evakuacija kavitacije ali dolgo zadrževanje tlaka, dejanska moč je premajhna, tesnilna hladilna voda je prekinjena, delovanje je dolgo ustavljeno in avtomobil se ponovno zažene, korozivna, polimerna ali želirna snovi v mediju se povečajo in gnojevka Temperatura delovnega okolja črpalke se drastično spreminja, delovni pogoji pa se pogosto prilagajajo. Pri uporabi črpalke za gnojevko bodite pozorni na specifikacije uporabe. Vodo tesnila gredi je treba pred uporabo priključiti, črpalko pa lahko izklopite po petih minutah po zaustavitvi. Če črpalka dlje časa ne deluje, pred izklopom očistite vodo in očistite votlino črpalke in mehansko tesnilo. , Ročno zagon ob ponovnem zagonu podaljša življenjsko dobo črpalke za gnojevko.

Za več novic o industriji in znanja o črpalkah zberite stran Depump, da boste prejeli več.