Kako zmanjšati obrabo vodoravne črpalke za gnojnico

- 2021-07-22-

Metode za zmanjšanje obrabeVodoravna črpalka za gnojnico

Pri načrtovanju črpalke za gnojnico, upoštevajoč zmanjšanje obrabe, je treba pretok vrtljivih delov in tekočine vzdrževati dovolj nizko, debelino preseka cementirane karbidne obloge ali elastičnega mazalnega materiala telesa črpalke pa povečati tako, da ustreza potrebe dejanskega delovanja. Radialni odsek rotorja je običajno blizu pravokotnika, prednje končno tesnilo pa se uporablja na navpični ravnini za zmanjšanje aksialnega območja vrtenja. Ohišje črpalke je na splošno zasnovano v obliki polpirale ali obročaste oblike. TheVodoravna črpalka za gnojnico ohranja velikost v širokem območju blizu točke učinkovitosti. Količina obrabe. Kadar je treba prenašati velike trdne snovi, je širina vgrajenega zaprtega tekača običajno večja, število rezil pa je treba relativno zmanjšati. Vzrok okvare gretja ležajev je: preveč ali premalo maziva za ležaje, razni deli maziva, poškodbe ležajev.

Načelo izbire črpalke je, da morata vrsta in zmogljivost izbrane črpalke izpolnjevati zahteve procesnih parametrov, kot so pretok naprave, višina glave, temperatura, dopustnost kavitacije in sesanja. Fizične lastnosti transportnega medija so podobne vodi, zato črpalke za čisto vodo inVodoravna črpalka za gnojnicoje lahko uporabljen. Za črpalke, ki prevažajo vnetljive, eksplozivne, strupene ali dragocene medije, so potrebna zanesljiva tesnila gredi ali črpalke, ki ne puščajo, za pretočne dele pa materiali, odporni proti koroziji. Za različne medije imajo centrifugalne črpalke običajno visoko hitrost, majhnost in majhno težo, visoko učinkovitost, velik pretok, preprosto strukturo, brez utripanja, stabilno delovanje, enostavno upravljanje in priročno vzdrževanje.

Če obstaja potreba po merjenju, izberite merilno črpalko; glava mora biti zelo visoka, pretok je zelo majhen in ni primernega majhnega pretoka. Kadar je mogoče uporabiti centrifugalno črpalko z visoko glavo, vrtinčno črpalko lahko uporabimo tudi, kadar kavitacija ni velika, glava je zelo nizka in pretok zelo velik. Ko je medij velik, lahko izberete aksialno črpalko in mešano črpalko; kadar je srednja viskoznost velika, lahko upoštevate črpalko rotorja ali batno črpalko; kadar je pretok majhen in je viskoznost manjša, lahko izberete vrtinčno črpalko; za primere s pogostim zagonom ali neprijetnim polnjenjem je treba izbrati črpalko s samosesalnim delovanjem.

Sestavite glavno in gnano prestavo; tri odseke mehke svinčene žice prilepite na glavno in uporabite različne materiale z mastjo. Za črpalke, ki prenašajo trdne delce, so za pretočne dele potrebni materiali, odporni proti obrabi, in posebne izvedbe. Po potrebi se uporabljajo dvojna mehanska tesnila. TheVodoravna črpalka za gnojnicose spere in ohladi z zunanjo čisto tekočino, kot so črpalke za gnojnico in odprte črpalke. Počakaj. Za transport medija, ki vsebuje majhne trdne delce, jedke in velike razpone viskoznosti, lahko uporabimo vijačno črpalko.

Vodoravna črpalka za gnojnico