Kako izbrati primerno črpalko za gnojnico za rudarstvo

- 2021-07-17-

Kako izbrati primernegaČrpalka za gnojnico za rudarstvo

1. Velika hitrost tekača lahko povzroči prekomerno obrabo prednjega tesnilnega območja rotorja in sprednje puše ob njem. Nekateri modeli omogočajo prilagoditev razmika med končno stranjo tekača in sprednjo pušo, da se kompenzira obraba, da se s časom ohrani zahtevana visoka zmogljivost. Izkušnje so pokazale, da mora biti hitrost tekača čim manjša za črpalko za gnojevko, ki črpa tekočino za mletje. Abrazija se spreminja glede na hitrost in koncentracijo delcev.

2. Tekač črpalke, obložene z gumoČrpalka za gnojnico za rudarstvoje omejena na nižjo obodno hitrost, ker je lahko nihanje tlaka skozi lopatice rotorja posledica deformacije gume zaradi notranje toplotne histereze. Povečanje nihanja tlaka bo sčasoma privedlo do poslabšanja strukture gumijastega polimera, kar bo povzročilo močno obrabo.

3. Ko upoštevamo pogoje delovnega okolja ali druge dejavnike Črpalka za gnojnico za rudarstvo, če je potrebna daljša življenjska doba komponent, je treba zmanjšati hitrost vrtenja rotorja in upoštevajte, da se bo življenjska doba obrabe približno podvojila zaradi 20-odstotnega padca hitrosti črpalke.

Črpalka za gnojnico za rudarstvo