Previdnostni ukrepi pri vzdrževanju centrifugalne črpalke za gnojnico

- 2021-07-17-

Previdnostni ukrepi pri vzdrževanjuCentrifugalna črpalka za gnojnico.

1. Tlak vode v ležaju in prostornina vode črpalke za gnojnico morata izpolnjevati zahteve, kadar koli prilagoditi tesnost embalaže, ne sme povzročiti puščanja gnojevke iz gredi in pravočasno zamenjati pušo gredi.

2. Pri zamenjavi ležaja se prepričajte, da na ležajnem sklopu ni prahu in da je mazivo olje čisto. Ko črpalka deluje, temperatura ležaja praviloma ne sme presegati 60 ± 65 °, najvišja pa ne sme presegati 75 °.

3. Da zagotovite koaksialnost motorja in črpalke, zagotovite, da je elastična blazinica v sklopki popolna in pravilna ter jo pravočasno zamenjajte, če je poškodovana.

4. Prepričajte se, da so deli črpalke in cevni sistem pravilno, trdno in zanesljivo nameščeni.

5. Nekateri deliCentrifugalna črpalka za gnojnicoso ranljivi deli. Pri vsakodnevni uporabi bodite pozorni na izgubo ranljivih delov in jih pravočasno popravite ali zamenjajte. Med popravilom ali zamenjavo obrabljenih delov črpalke za gnojnico zagotovite, da je sklop pravilen in da je nastavitev reže primerna, da se izognete tesnemu trenju.

6. Sesalni cevovod sistemaCentrifugalna črpalka za gnojnicone sme puščati zraka. Hkrati bodite pozorni na to, ali je sesalni priključek med delovanjem blokiran. Medij, s katerim mora črpalka za gnojevko ravnati, so večinoma trdni delci, zato mora mreža, nameščena v črpalnem bazenu, izpolnjevati zahteve delcev, ki jih črpalka za gnojnico lahko prehaja, kar zmanjšuje možnost, da v črpalko vstopijo pretirani delci ali materiali z dolgimi vlakni telo in povzroča blokado.

Centrifugalna črpalka za gnojnico