Uporaba vertikalne črpalke za gnojnico

- 2021-07-14-

Črpalke za gnojnico so razdeljene na vodoravne črpalke za gnojnico,vertikalne črpalke za gnojnico, potopne črpalke za gnojnico in potopljene črpalke za gnojnico. Lahko prevažajo različne tekočine in se pogosto uporabljajo v elektrarnah, nafti, pralnicah premoga, kemičnih obratih, metalurgiji, rudnikih itd.

Navpična črpalka za gnojnico

Ta članek predstavlja širok spekter uporabeNavpična črpalka za gnojnico

1. V elektrarnahNavpična črpalka za gnojnicose v glavnem uporabljajo za odstranjevanje pepela v elektrarnah, zato jih imenujemo tudi črpalke za pepel ali črpalke za pepel. Elektrarna večinoma uporablja premog za proizvodnjo električne energije. Pepel po izgorevanju premoga pade v zalogovnik za žlindro pod pečjo in se z vodo izpere v črpalnico gnojevke s finim pepelom, ločenim od zbiralnika prahu. Nato je črpalka za gnojnico, ki jo uporablja elektrarna. To se imenuje črpanje malte na dvorišče pepela.

2. V naftnih in kemičnih obratih se črpalke za gnojevko uporabljajo za prevoz tekočin in zagotavljanje kemičnih reakcij, včasih pa se uporabljajo za nastavitev temperature tekočine. Večina surovin v naftnih in kemičnih obratih je tekoča, surovine v polizdelkih ali končnih izdelkih pa morajo preiti skozi zapleteno kemijsko reakcijo. Črpalka za gnojevko igra vlogo prenosa tekočih surovin in zagotavlja pretok in tlak, potreben za kemično reakcijo.

3. V metalurški in rudarski industriji se črpalke za gnojnico uporabljajo predvsem za odvajanje in črpanje vode za pranje rude. Rudnik se uporablja predvsem za odvodnjavanje. V procesu obogatitve in taljenja je treba za čiščenje vode uporabiti črpalko za brozgo.

4. Navpična črpalka za gnojnicose pogosto uporabljajo v ladjedelništvu, oskrbi z vodo in kanalizaciji v mestih, v tovarnah papirja, farmacevtskih tovarnah in drugih panogah ter so nepogrešljiva pomembna oprema v strojni industriji.