Načelo dela potopne črpalke za pesek

- 2021-07-07-


PoPotopna črpalka za pesekje vklopljen, rotor se vrti z veliko hitrostjo in tekočina v njem se vrti z rezili. Pod delovanjem centrifugalne sile odleti stran od rotorja in izstreli ven. Hitrost vbrizgane tekočine v difuzijsko komoro ohišja črpalke se postopoma upočasni in tlak postopoma narašča. Iztok, izpustna cev teče ven.
V tem času se v središču rezila tekočina vrže naokoli, da tvori vakuumsko nizkotlačno območje brez zraka in tekočine. Tekočina v bazenu s tekočino teče v črpalko skozi sesalno cev pod vplivom atmosferskega tlaka na površino bazena in tekočina je na ta način neprekinjena. Neprekinjeno se vsesava iz bazena s tekočino in neprekinjeno teče iz izpustne cevi.
Ko je v uporabi, je celotna enota potopljena v vodo za delo in pridobivanje podtalnice na površino, ki se uporablja za gospodinjsko vodo, reševanje min, industrijsko hlajenje, namakanje kmetijskih zemljišč, dviganje morske vode, prilagajanje obremenitve ladje in se lahko uporablja tudi za krajino vodnjakov. To je načelo delovanjaPotopna črpalka za pesek.